Hart meditatie

Open je hart

Zorg goed voor jezelf en voor de mensen om je heen. Je kwetsbaar opstellen en mensen dichtbij laten komen kan beangstigend aanvoelen. Maar op het moment dat jij je hart opent zul je merken dat de verbinding met jezelf en met andere sterker wordt en daardoor meer in je eigen kracht komt te staan. Je kunt beter aangeven wat jij nodig hebt en aanvoelen wat de mensen om je heen kunnen gebruiken. Deze wisselwerking zorgt voor een warm en openhouding, waardoor de angst plaatsmaakt voor een zacht en blij gevoel.

hart-meditatie

Hart meditatie

Meditatie voor een warm en open hart

  1. Ga in een meditatiehouding zitten met een rechte rug en sluit je ogen.
  2. Volg de natuurlijke ademhaling in en uit. Hulpmiddel:  Be Love Auraspray, spuit die rondom je aura en adem bewust in en uit.
  3. Verbeeldt je dat iemand zacht een hand legt op je boven rug ter hoogte van je hart. De hand bied steun. Merk op dat je borstkas ontspant.
  4. Verplaats je ademhaling naar je hart. Voel dat je bij iedere ademhaling je hart wordt vult met nieuwe warme energie.
  5. Maak tijdens een in ademhaling je borstkas zacht, zodat er meer ruimte is voor de warme energie. Voel hoe je lichaam zich uitzet als een ballon en weer leegloopt.
  6. Houdt bij een uitademing je borstkas hoog en laat de lucht weglopen door de buikspieren zacht samen te trekken. Houdt je boven lichaam zacht.
  7. De rug blijft recht en stevig en alles daarom heen wordt zacht.
  8. Voel dat er ruimte ontstaat in de hart en je lichaam wordt gevuld met warme energie. Liefde.

 

Yoga Moyo Haarlem

Reviews Yoga Nidra

Nieuwsgierig?

Lees hier verder
Combined Shape Created with Sketch.