Yoga Nidra

Yoga Nidra is de manier om jezelf te resetten, op een ontspannen manier aan jezelf te werken. En dan ben je bij  Yoga Moyo Haarlem aan het juiste adres, aangezien we bij Yoga Moyo ook docenten opleiden tot Yoga Nidra teacher.

Yoga Nidra staat vooral bekend als een ontspanningstechniek, maar het is ook een krachtig hulpmiddel om zelfrealisatie te bereiken. Inderdaad, Yoga Nidra brengt je in een toestand van complete rust in alle dimensies van je persoonlijkheid en brengt het fysieke en mentale in evenwicht.

Je moet het niet als vervanging van je reguliere yoga of sport zien maar als een zeer waardevolle aanvulling in je leven om aan jezelf te werken. En hoe fijn is dat dat je dat dan liggend kunt doen op een heerlijk zacht schapenvachtje onder een warme deken. De effecten merk je al na een aantal keer.

Nu boeken

Yoga Nidra, hoe werkt het?

Yoga Nidra brengt je  naar een diepe staat van ontspanning doormiddel van een geleide meditatie. Dit bereik je door de hersenen van de Beta golven naar de Theta of de Delta golven brengen. Wanneer je daar bent en je diep ontspannen bent, neemt je lichaam het over en kan het herstellen en gezonde nieuwe verbindingen aanleggen. En komen de stofjes zoals Dopamine, Serotonine en GABA (je lichaamseigen valium) vrij. Blokkades die misschien al jaren in je lichaam op cel niveau zijn opgeslagen waardoor je klachten hebt op geestelijk of lichamelijk niveau worden opgeruimd, door je eigen lichaam!

Vaak al na een paar sessies kun je de voordelen ervaren van Yoga Nidra, je voelt je ontspannen en toch helder. Wanneer je vaker Yoga Nidra doet kun je ook tijdens stressvolle situaties de staat van ontspanning terughalen. Hierdoor krijgt je lichaam niet elke keer een cortisol “klap” en ervaar je op termijn en algehele staat van welbevinden.

yoga-nidra-Haarlem

Gezondheidsvoordelen

  •  Fysieke, mentale en emotionele ontspanning
  • Verbetert de kwaliteit van slapen
  • Brengt het autonome zenuwstelsel in balans
  • Minder angst, frustratie en verslavingen
  • Meer energie
  • Creativiteit verhogend

Dit zijn in een vogelvlucht de gezondheidsvoordelen. Tijdens de Yoga Nidra en iRest® Yoga Nidra lessen bij Yoga Moyo Haarlem, wordt hier dieper op in gegaan en kun je het ook zelf gaan ervaren.

Wanneer?

Maandag van 20:30 – 21:30 docent Caroline Leijns

Donderdag 10:30 -11:30 docent Monique Hasselo Smits

Wellicht wil je meer weten over Yoga Nidra en zelf ook deze prachtige vorm van Yoga gaan toepassen in je leven, lessen of praktijk schrijf je dan nu in voor onze Teacher Training.

Kijk hier voor meer informatie.

Yoga Moyo Haarlem

Benieuwd wanneer Yoga Nidra bij ons gegeven wordt?

Bekijk het rooster en plan je les in

Naar het rooster
Combined Shape Created with Sketch.