Wat is Yoga Nidra

Yoga Nidra, ook wel bekend als “slaap van de yogi”, is een geleide meditatie waarin je in een zeer diepe staat van ontspanning komt.  Het fijne aan deze geleide meditatie is dat je de hele Yoga Nidra sessie liggend op je yoga mat onder een warme deken doet. Je hoeft dus niet in een ingewikkelde lotus houding te zitten waardoor mediteren, zeker in het begin een zitoefening wordt. Daarom is deze eeuwenoude vorm van yoga, die zijn oorsprong heeft in de Upanishads zeer geschikt voor echt iedereen.

 Ga comfortabel liggen en laat je meevoeren door de stem van de docent

Yoga Nidra is de staat tussen slapen en waken, je surft als het ware tussen die twee staten. Dit komt omdat tijdens de geleide meditatie steeds verder met je “aandacht” naar binnen keert en zeer diep ontspant. Door deze diepe ontspanning ontstaan er in je hersenen theta en delta golven. Wanneer je hier bent “gearriveerd” is je lichaam in de natuurlijke staat van zelfregulering. Je bloeddruk en hartslag dalen en spierspanning neemt af en je geeft je lichaam weer de gelegenheid om te herstellen.

Kom thuis bij je ware Zelf

Onbewuste en bewuste aspecten van de geest onthullen zich. Tijdens de Yoga Nidra worden technieken ingezet om de wervelingen van de geest te stillen. Wanneer je jezelf verlost van belemmerende emoties, gevoelens en wijsheden kom je uiteindelijk aan bij je ware Zelf. Jouw Zelf die onbegrensd is!

Voor wie is Yoga Nidra?

Ik schreef al dat Yoga Nidra echt voor iedereen is, al kan het wel een enorme uitdaging zijn voor degene die altijd in standje “AAN’ staan en moeite hebben met loslaten. Ook wanneer je een betere nachtrust wilt, minder pijn wilt ervaren, minder angsten of depressieve gevoelens wilt voelen ben je bij deze vorm van yoga aan het juiste adres. En ben je op zoek naar een meditatie die je zonder moeite in een diepe meditatieve staat brengt, dan is Yoga Nidra helemaal wat voor jou.

Hoe beoefen je Yoga Nidra?

Heel simpel gezegd, je gaat liggen en rust! De docent begeleidt je in 35 a 40 minuten met de Yoga Nidra sessie.

Tijdens een Yoga Nidra sessie doorloop je een 8tal stappen

Wil je meer te weten komen over Yoga Nidra? 

Dan kun je bij de Tribe of Awareness aanmelden voor de opleiding.

Als je besluit om je aan te melden voor deze unieke en kleinschalige  Yoga Nidra opleiding krijg je onder andere:

  • 5 bijeenkomsten in kleine lesgroepen dus veel persoonlijke aandacht
  • Uitgebreide reader
  • Veel oefenmomenten
  • Opgenomen Yoga Nidra scripts zodat je thuis kunt oefenen
  • 6 Uitgewerkte Yoga Nidra scripts
  • Tools om Yoga Nidra in je eigen leven te integreren
  • Deelname certificaat

Spreekt jou dit aan?

Door hier te klikken krijg je meer informatie over de Yoga Nidra opleiding en kun je je aanmelden.

Naast de opleiding bieden we ook Yoga Nidra retreats aan op het prachtige Erve Hasselo aan.

Je verblijft in een van de luxe accomodaties midden in het coulisselandschap in de Achterhoek waar je echt rust gaat ervaren. Of je nu in de Suite Hasselo verblijft of in de Tribe tent deluxe, genieten van de vogels, de heldere sterrenhemel en de natuur om je heen zul je zeker doen. Na deze Yoga Nidra retreat ben je weer volledig opgeladen en vol van energie en creativiteit.

De 3 dagen in een vogelvlucht: veel tijd voor jezelf en/of voor elkaar, veel Yoga Nidra sessies, genieten van fijne, eerlijke en heerlijke producten, tools om je ontspannen droom leven te creëren .

Klik op de afbeelding hieronder voor meer info!

 

Yoga Moyo Haarlem

Reviews Yoga Nidra

Nieuwsgierig?

Lees hier verder
Combined Shape Created with Sketch.