Workshop Yoga&Ayurveda | “??? ?????? ?? ????????? ?????”

De lente staat symbool voor een nieuw begin, alles ontluikt en komt om uiteindelijk tot volle bloei te komen. Maar is ook de perfecte tijd om los te laten van het oude en te reiniging zodat er weer ruimte wat nieuws .

Door het reinigen van lichaam en geest ga jij vol nieuwe energie de lente in!

Tijdens deze unieke workshop worden er praktische en toegankelijke tips gedeeld om hiermee aan de slag te gaan.

Wat kun je verwachten?

  • Je maakt kennis met de basis van ayurveda
  • Jouw Dosha wordt bepaald aan de hand van een test
  • We gaan yogahoudingen doen passende zijn bij de Lente
  • We nemen je mee in een diep ontspannende Lente Yoga Nidra sessie
  • Je krijgt een hand-out vol voeding- en leefstijl tips mee naar huis, afgestemd op de lente

Waarom?

Ayurveda is een 5000 jaar oude Indiase holistische geneeswijze/wetenschap, die erkend is door de Wereld Gezondheid Organisatie. Het is de oudste nog bestaande en allesomvattende geneeswijze in de wereld. Ayurveda gaat er vanuit dat het universum is opgebouwd uit 5 elementen: lucht, vuur, aarde, water, ether. Uit deze 5 elementen zijn 3 primaire levenskrachten (doshaโ€™s) opgebouwd. Dit zijn: Vata, Pitta, Kapha.
Ieder mens heeft een unieke samenstelling van de 5 elementen in zijn lichaam, een eigen unieke blauwdruk. Deze blauwdruk blijft ons leven hetzelfde. Een disbalans kan er wel voor zorgen dat we (tijdelijk) van onze ware natuur afraken. Elk seizoen overheerst een ander element. In de lente is dit het aarde (Kapha) element tijdens deze inspirerende workshop leer je hoe je jezelf weer in balans brengt waardoor je je beter en fitter gaat voelen, zowel in je body als in je mind!

Voor wie?

De workshop is geschikt voor iedereen, je hebt geen ervaring met yoga of Ayurveda nodig.

Wie zijn de docenten?

Gien Smit

In 2007 ben ik door gezondheidsklachten in aanraking gekomen met Yoga en Ayurveda. Vooral het zelfhelend vermogen van mijn lichaam vond ik een bijzondere ontdekking. Enthousiast geraakt, ben ik mij verder in Yoga en Ayurveda gaan verdiepen en heb beide intensief beoefenend en bestudeerd. Graag deel ik mijn kennis en ervaring met anderen, om zo meer lichaamsbewustzijn te creรซren. Het is voor mij van belang dat ik zelf ook voor een goede balans zorg. Dit doe ik door de Ayurvedische leefwijze te integreren in mijn leven. Regelmatig verblijf ik een periode op een Ayurvedisch instituut in India. De dagelijkse eenvoud, regelmaat, Ayurvedische leefwijze en Yoga laten mij keer op keer de kracht van deze beide wetenschappen ervaren.

Monique Hasselo Smits Founder van Yoga Moyo Haarlem

Tijdens mijn reizenย naar India en Nepal ben ik ruim 20 jaar geleden in contact gekomen met yoga en meditatie het raakte mij vanaf het begin af aan.Belangrijk vind ik dat je jezelf kunt zijn tijdens de yoga les want dan is er ruimte is voor groei en ontwikkeling. Man, vrouw, of je nu jong bent of middelbaar, voller of slanker, iedereen is welkom, omdat yoga voor echt iedereen is.

Ik heb de Hatha Yoga opleiding bij Saswitha in Bilthoven gedaan en heb mij vervolgens gespecialiseerd in Yoga Nidra. Hiervoor heb ik verschillendeย verdiepings trainingen en workshops gedaan bij onder andere iRest, House of Deeprelax en Saswitha. Naast Yoga Nidra geef ik ook Slow Hatha Yoga ย , 55 plus Yoga en organiseer ik verschillende workshops ย en trainingen.ย โ€‹

Wanneer?

6 april 2019 van 14:00-17:00

Wat neem je?

Een handdoek en makkelijk zittende kleding, warme sokken.

Eventueel neem je notitieboek en pen mee.

Investering?

โ‚ฌ35,- mocht je in het bezit zijn van een Strippenkaart van Yoga Moyo dan krijg je โ‚ฌ5,- korting op deze workshop en kost deze workshop je maar 3 strippen.

We hebben voldoende Organic thee en Healthy snacks.
Gien Smit
Monique Hasselo Smits

 

 

Inschrijven voor deze workshop

Yoga Moyo Haarlem

Reviews Yoga Nidra

Nieuwsgierig?

Lees hier verder
Combined Shape Created with Sketch.