Yoga Nidra

Yoga Nidra (Slaap Yoga)

Het mooie aan deze vorm van Yoga is dat je totaal geen ervaring met yoga hoeft te hebben of lenig hoeft te zijn. Als je kunt liggen onder een warme deken op een zachte mat, begeleid ik je in een lange meditatie naar een zeer diepe staat van ontspanning. Na de sessie zijn je lichaam en mind weer opgeladen en ervaar je een diepe rust vanbinnen.

Boek nu een proefles

Wat zijn de voordelen van Yoga Nidra?

  • Verminderd stress en stress gerelateerde klachten
  • Verbeterd de vitaliteit en weerbaarheid
  • Kan helpen het gebrek aan slaap te herstellen
  • Verbeterd je concentratie vermogen
  • Vergroot je creativiteit
  • Het helpt bij het afgeven van hormonen die gepaard gaan met pijnvermindering
  • Is zeer aan te raden bij burn out, slapeloosheid, PTSS  en fibromyalgielgie

Hoe werkt het?

Tijdens een Yoga Nidra sessie wordt je begeleidt naar een diepe staat van ontspanning doormiddel van een geleide meditatie. Dit bereik je door de hersenen van de Beta golven naar de Theta of de Delta golven brengen. Wanneer je bij de deltagolven bent en je diep ontspannen voelt, neemt je lichaam het over en kan het herstellen en gezonde nieuwe verbindingen aanleggen. En komen de stofjes zoals Dopamine, Serotonine en GABA (je lichaamseigen valium) vrij. Blokkades die misschien al jaren in je lichaam op cel niveau zijn opgeslagen waardoor je klachten hebt op geestelijk of lichamelijk niveau worden opgeruimd, door je eigen lichaam! Vaak al na een paar sessies kun je de voordelen ervaren van Yoga Nidra, je voelt je ontspannen en toch helder. Wanneer je vaker Yoga Nidra doet kun je ook tijdens stressvolle situaties de staat van ontspanning terughalen. Hierdoor krijgt je lichaam niet elke keer een cortisol “klap” en ervaar je op termijn en algehele staat van welbevinden.

Boek nu een proefles

Deze fijne lessen worden op de volgende dagen gegeven maandag, woensdag en donderdag en eens per maand op de vrijdagavond (kun je daarna mooi chill je weekend in)

yoga-midra-haarlem
Yoga Nidra Haarlem

 

Yoga Moyo Haarlem

Start vandaag nog met opladen

Take a break, take a Nidra

Boek hier een proefles
Combined Shape Created with Sketch.