Fris de lente in met Ayurveda

Een prachtige bloeiende boom met roze en witte lente bloemen steekt af tegen een strakblauwe lucht op een zonnige dag. Het belooft een nieuw begin met het aanbreken van de lente. Geef jezelf ook een nieuw begin met Ayurveda en ga fris de lente in.

Geef je body een “reset”

Het is weer (bijna) lente! En dat betekent niet alleen dat de bloemen weer bloeien en de zon weer schijnt, maar het betekent ook dat ons lichaam een soort van ‘reset’ nodig heeft volgens Ayurveda. Ayur-watte? Ja, Ayurveda, een oude Indiase geneeskunde die zich richt op het in evenwicht brengen van je lichaam, geest en ziel. Het is eigenlijk de Oosterse versie van ‘als je goed voor jezelf zorgt, voel je je beter’. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet beter voelen? Dus fris de lente inzet Ayurveda!

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

Dus, help je lichaam een om zich voor te bereiden op de lente en je te ontdoen van alle winterse troep die je hebt opgebouwd.

Hier zijn 5 tips vanuit Ayurveda om de lente in te gaan:

  1. Start je dag met het reinigen van je mond met olie trekken, het poetsen van je tanden en het schrapen van je tong. Dit helpt bij het verwijderen van gifstoffen en bacteriën die zich ’s nachts hebben opgehoopt. Het kan ook helpen bij het verminderen van slechte adem en het verbeteren van je algehele mondgezondheid.
  2. Eet licht verteerbare voeding. De lente is het seizoen van nieuwe groei en verandering. Kies daarom voor lichte en gezonde voeding zoals seizoensgebonden groenten, fruit en granen. Zo help je jouw lichaam bij het ontgiften en voel je jezelf licht en energiek.
  3. Beweeg, beweging is goed voor de bloedsomloop, spijsvertering en je humeur. Maak een wandeling, ga fietsen, doe yoga of ga zwemmen. Het maakt niet uit wat je doet, zolang je maar beweegt en je er plezier in hebt. Vergeet niet om na het sporten je lichaam te verwennen met een goede magnesium spray, het helpt bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van ontstekingen.
  4. Maak een einde aan de winterse blues. Depressie en vermoeidheid zijn veelvoorkomende problemen na de winter. Probeer daarom eens een meditatie- of yogasessie om je geest te kalmeren en je energie te verhogen.
  5. Tijdens de lenteperiode is het belangrijk om voldoende te rusten en te slapen, zodat je lichaam zich kan herstellen en kan aanpassen aan de verandering van seizoenen. Probeer dagelijks minstens 7-8 uur slaap te krijgen en zorg voor een rustige en donkere slaapomgeving. Een een helpende hand bij het slapen kunnen zijn yoga nidra, slaapbalsem of een rustgevende spray.
Een prachtige bloeiende boom met roze en witte lentebloemen steekt af tegen een strakblauwe lucht op een zonnige dag in de lente. Het belooft een nieuw begin met het aanbreken van de lente. Ga ook fris de lente inzet Ayurveda.

Een prachtige bloeiende boom met roze en witte lente bloemen steekt af tegen een strakblauwe lucht op een zonnige dag. Het belooft een nieuw begin met het aanbreken van de lente. Ayurveda helpt je hiermee om fris de lente in te gaan.

Ga ermee aan de slag

In conclusie, vergeet niet om jezelf deze lente te trakteren op de krachtige principes van Ayurveda om je lichaam en geest te helpen bloeien en te gedijen. Door seizoensgebonden voedsel te eten, actief te blijven, voldoende rust te nemen en te detoxen, kun je een gezondere en evenwichtigere versie van jezelf worden.

En weet je wat het beste is? Je hoeft niet eens in lotushouding te zitten en ‘OHM’ te Chanten om de voordelen van Ayurveda te ervaren – het is net zo gemakkelijk als het volgen van deze simpele tips! Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog en ga fris de lente in met Ayurveda!

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven