Van jezelf houden 8 tips

Een zelfverzekerde vrouw zit in een stoel en kijkt rechtstreeks naar de lens met een blik van zelfvertrouwen en zelfliefde. Ze draagt een wit shirt en een spijkerbroek en straalt kracht en positiviteit uit met haar houding en gezichtsuitdrukking.

Van jezelf houden, hoe doe je dat eigenlijk?

Goede vraag, persoonlijk vind ik dat ook nog vaak genoeg een uitdaging want het leven is niet een rechte lijn. Er zitten behoorlijk wat haarspeldbochten in die je niet altijd ziet aankomen. Hierdoor “vergeet” je makkelijk om niet zo goed voor jezelf te zorgen. Dit omdat je eigenlijk vergeten bent om van jezelf te houden. Daarom nodig ik je uit om dat avontuur net als ik maar gewoon aan te gaan zonder daarin al te streng te zijn voor jezelf.

Er is geen vaststaand protocol dat je ergens kunt downloaden. Het is uitproberen en voelen wat bij jou resoneert en wat in jouw leven goed te integreren is. Speciaal voor jou deze blog, van jezelf houden 8 tips. Ik nodig je uit om deze tips en tools met openheid naar jezelf toe uit te proberen.

8 Tips om van jezelf te houden

  • Begin vandaag! Waarom wachten om van jezelf te houden als je er vandaag sterker nog nu mee kunt beginnen. Jij bent het waard om van te houden omdat jij jij bent.
  • Goed genoeg is ook goed, hou op met jezelf te terroriseren dat het altijd maar perfect moet zijn. Geef jezelf de ruimte om daar mee te experimenteren. Wat gebeurd er als het niet helemaal picture perfect is. Stort je wereld dan in elkaar? Houden mensen niet meer van jou? Je zult zien dat alle ramp scenario’s die jij maar kunt bedenken vaak alleen maar in je hoofd gebeuren.
  • Dat brengt mij naar de volgende tip. Wees wat vaker aardig voor jezelf. Wanneer je jezelf bekritiseerd breek je je innerlijke kracht. Als je jezelf complimenten geeft, wordt je innerlijke kracht groter. Dit is dus ook van jezelf houden. Geef jezelf dus regelmatig complimenten. Zeg tegen jezelf dat je iets goed hebt gedaan en dat je trots bent op jezelf. In het begin kan dat wat onwennig voelen omdat je misschien gewend bent om jezelf af te kraken niet gewend bent om van jezelf te houden. Maar net als het negatieve kan de positieve gedachte ook een gewoonte worden. En zeg nou zelf dat is toch veel fijner.
  • Sta hulp toe, dit is ook van jezelf houden, je hoeft niet alles alleen op te lossen. Wanneer je steun nodig hebt vraag erom en wanneer mensen het aanbieden omarm het. Je kwetsbaar durven opstellen is een teken van kracht en daar kun je af en toe wel wat steun bij gebruiken van de mensen om je heen.
  • Your body is your temple, je weet  waarschijnlijk wel wat goed en gezond voor je is. Maar leef je er ook naar? Ja het kost wat extra tijd om een verse maaltijd op tafel te zetten en heeft wellicht wat meer voorbereiding nodig. Maar uiteindelijk win je er tijd mee, want wanneer je de juiste voedingstoffen tot je neemt zul je je energieker voelen. En hoe slaap je? En geef je aan slapen een prioriteit of zie je het als een dingetje dat ook nog even moet worden gedaan. Met slapen laad je weer op, dus zorg voor een gezonde nachtrust. Heb je moeite met slapen dan kan Yoga Nidra een fijn hulpmiddel zijn. Dit allemaal valt onder het kopje van jezelf houden.
  • Durf te leven vanuit je hart? Diep vanbinnen weet je heel goed wat je met je leven wil en of je op de goede weg bent voor jezelf. De vraag is alleen ben je dapper genoeg om echt te luisteren naar je hartenwens en van jezelf te houden of laat je je leiden door vaak irreële angsten.
  • Zeg nee tegen alles wat jou niet verder zal helpen in het leven. Als je altijd maar ja zegt op anderen, kost dit je veel te veel energie. Investeer die energie liever in je eigen ontwikkeling. Het maakt je echt geen slechter persoon. Je moet eerst van jezelf houden voordat je anderen kunt helpen.
  • Begin je dag met een positieve intentie te zetten voor jezelf en schrijf iedere dag 3 dingen op die je goed hebt gedaan, hoe klein en onbenullig het ook lijkt.

Van jezelf houden is de eerste stap om een gezond en gelukkige leven te leiden. Meer tips en tools net als van jezelf houden 8 tips, volg mij dan op de socials.

Wit huis met de inspirerende woorden "Love Yourself" in sierlijke letters op de gevel, omringd door groen gras op de voorgrond.

Over de auteur

Winkelwagen
Scroll naar boven