Waarom slapen met een slaapmasker

Vrouw met donker stijl haar heeft dit Zwart Satijnen slaapmasker met handen en een hart erop geborduurd op.

Redenen waarom slapen met een slaapmasker een serieuze optie zou kunnen zijn voor jou

Je kent het vast wel: die eindeloze dagen vol met werkvergaderingen, afspraken, telefoontjes, en dan thuiskomen om te ontdekken dat je slaapkwaliteit net zo lek is als een vergiet. Je ligt daar, in je bed, met duizenden gedachten die door je hoofd razen, en geen zicht op een goede nachtrust. Het lijkt wel alsof je brein denkt dat het de nachtploeg moet leiden terwijl je probeert te slapen.

Maar wacht, voor je in paniek raakt en je toevlucht neemt tot nog een glas wijn (wat stiekem een nog slechter idee is), laten we eens nadenken over een oplossing die misschien niet zo voor de hand ligt – het humble slaapmasker. Ja, dat kleine stukje stof of materiaal dat je over je ogen legt, kan eigenlijk een groot verschil maken. Laten we eens kijken waarom het dragen van een slaapmasker serieus de moeite waard kan zijn.

Afscherming van lichtvervuiling

Het moderne leven zit vol met onvermijdelijke lichtbronnen die onze slaap verstoren. Denk aan dat verblindende blauwe licht van je laptop tijdens late avonden, of dat irritante straatlantaarnlicht dat ongenadig door je gordijnen sijpelt.

De impact van deze lichtvervuiling op je slaap mag niet worden onderschat. Het kan je circadiane ritme ontregelen, wat resulteert in moeite met in slaap vallen en onderbroken nachtrust. Dit is door onderzoek aangetoond. Je wordt misschien midden in de nacht wakker en ligt te piekeren over de eindeloze lijst met dingen die je moet doen. Dit is waar het nederige slaapmasker in beeld komt.

Een slaapmasker creëert namelijk een volledig verduisterde omgeving rond je ogen. Dit betekent dat al die storende lichtbronnen buiten je gezichtsveld worden gehouden. Je brein krijgt hierdoor het signaal dat het tijd is om te rusten, ongeacht de externe omstandigheden. Je kunt ontspannen, je ogen sluiten en je concentreren op het in slaap vallen zonder afleiding van het licht om je heen.

Dit bescheiden accessoire kan je nachtelijke bondgenoot worden, waardoor je niet langer wordt geplaagd door slapeloosheid veroorzaakt door lichtvervuiling. Je zult merken dat je sneller in slaap valt, dieper slaapt en ’s ochtends uitgerust wakker wordt met een slaapmasker. Bovendien zal je humeur en productiviteit overdag verbeteren, omdat je eindelijk die broodnodige rust krijgt.

Dus, overweeg het dragen van een slaapmasker als een slimme investering in je welzijn

Vrouw met een wit slaapmasker op met de regenboogsymbolen met twee menselijke illustraties.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven