Self-Care hoe doe je dat

Een vrouw met bruin haar die ontspannen zit in een slaapkamer, en geniet van een momentje van self-care. Ze heeft een zacht roze deken over haar hoofd getrokken en haar ogen gesloten, waardoor ze volledig in het moment opgaat.

Self-care hoe doe je dat? Je ziet en leest het tegenwoordig overal maar de grote VRAAG is……HOE. Misschien heb je een gezin en/of een baan en sociale verplichtingen noem maar op, eigenlijk sta je altijd aan (voor een ander).

Ik kan je vertellen ook uit eigen ervaring, alles doen en willen gaat niet, en sterker nog het hoeft niet! Je bent geen SUPER woman, wat je wel bent is een mens. Een mens met gevoelens, onzekerheden, struggles, blijdschap, irritaties, name it.

Elke dag weer ga je er doorheen en probeer je het beste ervan te maken. Gezond eten en drinken (maar stiekem om 16:00 roept je wijntje), je carrière op de top houden (maar stiekem zou je dolgraag een heerlijke boswandeling met je kids maken die op de opvang zitten) en ik kan zo nog wel doorgaan…..

Lieve schat ik zeg dit uit de bodem van mijn hart. We zijn allemaal met elkaar verbonden en bezig met hetzelfde! Een fijn en gelukkig leven creëren in een ietwat hectische wereld vol met stress en chaos.

Dus sterke, lieve, grappige, slimme, en mooie vrouw, ja JIJ!

ZORG GOED VOOR JEZELF!

Hieronder wat self-care TIPS om mee aan de slag te gaan

Plan je me-time

Self-care is tijd voor jezelf inplannen. Plan minimaal 1 moment in de week voor JEZELF in. Zet gewoon een dik kruis in je agenda die dag, of die uren en ga wandelen in de natuur, neem een extra lange douchebeurt, neem weer tijd voor een hobby waar je vroeger als kind jezelf helemaal in kon verliezen.

En zeg eens een keer NEE op de momenten dat je eigenlijk altijd JA zegt en er later spijt van hebt, omdat je liever wat me-time had gehad in plaats van die afspraak buiten de deur. Luister naar de stem van je hart. Klinkt zweverig maar is het dus niet Dahling! Eigenlijk wist je als kind heel goed wat je wilde, totdat iedereen jou ging vertellen wat goed voor je was.

Leef vanuit je hart niet vanuit je hoofd

Self-Care is lief voor jezelf zijn. En jouw persoon geven waar het behoefte aan heeft. Leven vanuit je hart. Maar wanneer was het de laatste keer dat je echt vanuit je hart leefde?

Een hulp middel kan Yoga Nidra zijn, tijdens een Yoga Nidra sessie ontspan je op een manier zoals je je in een hele lange tijd niet hebt gevoeld. En het bijzondere ervan is dat je tijdens de yoga Nidra een intentie uitspreekt naar jezelf. Een intentie die uitkomt omdat je ernaar gaat leven.

Slaap voldoende

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde geest en lichaam. Probeer elke nacht minimaal zeven uur te slapen en creëer een ontspannen slaapomgeving met een donkere, stille en koele kamer. Mediteer eventueel voor het slapen gaan of maak gebruik van Aromatherapie voor het slapen gaan. Maak van je slaapritueel echt een self-care moment.

Je bent mooi zoals je bent

Geniet! Geniet van jezelf en jouw self-care momenten van je lichaam je bent prachtig zoals je bent. Je bent het waard om bemind te worden.

Een uitnodigende scène van self-care met een kopje thee met oranje bloemen op een witte tafel, samen met witte schuimsnoepjes en een boek om te ontspannen en te genieten van een rustig moment voor jezelf.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven